Föredrag kvällsvisningar Program2021 Kungliga slottet Kungliga slotten

Slotten som historisk scen

Nu släpper vi biljetterna till Kungliga slottens populära programserie Slotten som historisk scen. Experter guidar dig genom textila skatter, kungliga ordnar, skulpturgallerier, tjänstefolkets domäner och Karl XIV Johans klädkammare.

Höstens programserie Slotten som historisk scen innehåller både föredrag och digitala livevisningar. De äger rum på onsdagar kl. 18.00. Föredragen hålls i Karl XV-salen på Kungliga slottet och de digitala livevisningarna därhelst du har en uppkoppling.

PROGRAM HÖSTEN 2024

Digital visning

Karl XIV Johans sängkammare

16 oktober kl. 18.00
Slå dig ner bekvämt därhemma och följ med in i Karl XIV Johans exklusiva sängkammare på Rosersbergs slott. Vi besöker även klädkammaren, ett rum som aldrig annars visas. Naturligtvis kan du ställa frågor under turen.

Digital visning

Bland mamseller och piprensare

23 oktober kl. 18
Följ med in i slottsköket på Ulriksdal. På nära håll får du se miljöerna
och detaljerna som berättar om livet som tjänstefolk – från Karl XV:s tid till Gustaf VI Adolf.

Föredrag

Kungliga riddarordnar och H.M. Konungens medaljer

30 oktober kl. 18.00
Under en kväll på Kungliga slottet berättar vice ordenskansler Per Sandin om det offentliga belöningsväsendet. Förr och nu. Och reder ut vem som kan komma i fråga för en orden eller medalj.

Föredrag

vävda tapeter, gobelänger & prakttextil

6 november kl. 18.00

Denna kväll fördjupar vi oss i en förnämlig samling textila skatter. Och när kvällen är till ända kommer du att veta vad skillnaden är mellan en vävd tapet och en gobeläng och vilka som är tapeternas främsta fiender.

Föredrag

Kungliga skulpturgallerier

13 november kl. 18.00
Välkommen till en kväll där skulpturexperten Linda Hinners berättar om de kungliga slottens skulpturmuseer, deras unika egenskaper och uppkomst.

 

OM DE DigitalA visningARNa

Visningarna hålls via Youtube Live. För att kunna delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling.

Länk till visningen kommer via mejl en vecka innan programmet.

Du behöver inte ha ett eget konto för att se livesändningen, men om du vill kommentera eller ställa frågor behöver du vara inloggad på ett Google-konto, du kan skapa ett konto här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Toppbilden: Serafimerorden. Den 30 oktober hålls ett föredrag om Kungliga riddarordnar och H.M. Konungens medaljer. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna

Slotten som historisk scen

Höstens programserie Slotten som historisk scen innehåller både föredrag och digitala livevisningar.

Biljettsläpp 25 april!

Kommande händelser

Semmy Stahlhammer (violin), Atida Munthe Stahlhammer (cello) och Greta Åstedt (piano) framträder med klassiska stycken i sommarkvällen på...

Biljetter

Den 28 juli firar Gripsholms slott Bellmandagen med konsert i Hjorthagen och Bellmanvisningar på slottet. En tradition med flera decennie...

Biljetter

Gripsholms slott får ett unikt gästbesök från en världsberömd ungdomsorkester bestående av trettio unga musiker handplockade från norra N...

Biljetter