Barnmusikfestival på Gripsholm

Missa inte sommarens glädjefyllda musikfestival på Gripsholm slott för våra yngsta besökare.

Konserterna börjar kl. 11.00, 13.00 och 15.00 och pågår en timme vardera. Konserterna ingår ingår i entréavgiften till slottet. Förköp entrébiljett här på webben. Konserterna passar barn i alla åldrar.

Kl. 11.00 Frans & Malin
Den unga slagverksduon Frans & Malin från Strängnäs gästar Gripsholms barnmusikfestival. Musiken tar utgång från tv- och dataspelsmusik i en mix som innefattar trummor och melodiska slagverksinstrument.

Musik från populära spel som Red Alert, Overwatch, League of Legends, Fortnite, Super Mario, Pokémon, Last of us, Lego Harry Potter och Advent Children från Final Fantasy kombineras med mellansnack och interaktion med barnen.

Slagverksduon består av prisade musikerna Malin Sjökvist och Frans Klingfors.

Kl. 13.00 Spöket och Hovmusikanterna
Ett musikaliskt möte i tid och rum från bus till allvar. En pojke gör en tidsresa och hamnar i 1700-talet som ett osynligt spöke, mitt i en repetition för prinsessans dansfest för kvällen. Musiken består av pärlor från barocken som Drottningholmsmusiken av Roman, musik av Purcell, Bellman och någon nutida schlager.
Ola Sandström, sång och gitarr, My Eklund, blockflöjt, Lina Söderholtz, violin och Emeli Jeremias, cello

Kl. 15.00 Jazzmagi
Följ med på en hisnande musikalisk resa från Louis Armstrong till Taylor Swift kring jazzens absoluta kärna: improvisation! Naturligt, fantasirikt och lekfullt får publiken kunskaper om musikstilens olika epoker och spelsätt. En drömsk, lätt surrealistisk konsert där ingenting är omöjligt och publiken, likväl som musikens kraft, tillåts leda händelseförloppet i olika riktningar. Jonas Lindeborg, trumpet, Andreas Andersson, saxofon och Staffan Findin, trombon

Toppbilden: Spöket och Hovmusikanterna, foto: Scenkonstsormland.se

Musik på Gripsholm
Sommarens konsertserie 2019:

Läs om tillgängligheten på Gripsholms slott

Den taktfasta slagverksduon Frans & Malin framför dataspelsinspirerad musik på trummor och slagverk. Foto: Scenkonstsormland.se

De tre musikerna "Fri Luft" ger barnkonserten Jazzmagi med stor variation i sitt artisteri. Foto: Scenkonstsormland.se