Inställt: Ung Svensk Solist – Opera

Sopranen Johanna Wallroth är en blivande svensk operastjärna för de stora scenerna. I sommar gästar hon 'Musik på Gripsholm' tillsammans med pianisten Magnus Svensson.

Obs!

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring mindre evenemang är flera av våra programpunkter inställda eller framflyttade.

Vissa programpunkter kommer att skjutas fram till hösten. Information om nya datum kommer att delges här samt direkt till alla som har köpt biljett.

De som köpt biljetter kontaktas.

Läs mer här!

Johanna Wallroth vann 2019 som första svensk The Mirjam Helin Competition i Helsingfors som ordnas vart femte år och som är känd för sin höga nivå, krävande repertoar och namnkunniga jury.

Hon har sjungit roller av Mozart, Humperdinck, Gluck och Daniel Fjellström i Wien, Moskva, Stockholm och Läckö. Frågar men henne berättar hon att drömrollen vore den som skrivs speciellt för henne.

Under konserten i rikssalen på Gripsholms slott ackompanjeras hon av pianisten Magnus Svensson, en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. De bjuder bland annat på musik av Richard Strauss och Samuel Barber.

I samarbete med Scenkonst Sörmland.

Medverkande

Johanna Wallroth, sopran
Magnus Svensson, piano

Läs om tillgängligheten på Gripsholms slott

Musik på Gripsholm

Foto: Faran Holzer