Juljakt på Kungliga slottet

Ta med barn och barnbarn till slottets paradvåningar under jullovet. Vi behöver hjälp med att leta efter både tomtar, förrymda djur och detaljer i Märta Måås-Fjetterströms vävda värld.

Något bus är på gång i slottssalarna... slottets tomtenissar har gömt sig! Följ kartan och se om du hittar dom...

Tomtejakt i juletid

Tomtejakten äger rum under jullovet i Representationsvåningarna. Ett antal ”silvertomtar” är utställda i de storslagan slottssalarna. Med hjälp av jaktkartor, som finns på svenska, engelska, finska och ryska, ska tomtarna lokaliseras. Alla som lämnar in kartan får en belöning.

Djursafari året om

I slottssalarna finns också massor med djur – på väggar, i tak, på föremål och på möbler. En del är stora och en del är små, väldigt små. Nu gäller det att hitta dom! Aktivitetsspåret 'Djursafari' kan utföras året om. Kartan hämtas i kassan.

Följ tråden... i utställningen!

Dessutom pågår en utställning i Rikssalen, om textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström och hennes verk, där barnen roar sig med en barnaktivitet som utförs på egen hand.

Upptäck mer på slottet

Slottet är en spännande miljö för alla åldrar. I slottsbiljetten ingår besök till Representationsvåningarna, Skattkammaren med kronorna och Museum Tre Kronor – museet i källarvalven om slottets medeltida historia. På slottet kan du vandra på egen hand eller följa med på de guidade turerna.

Barn under 6 år har fri entré till slottet.
Barn mellan 7–17 år har rabatterad pris.

Toppbilden: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

Under jullovet välkomnar vi alla barn till att leta tomtar i slottets pampiga paradvåningar. På bilden ett saltkar ur den så kallade 'Tomteservisen' i Kungliga slottets samlingar. Montage: Alexis Daflos/Kungligaslottet.se

Aktivitetsspåret 'Djursafari' finns tillgänglig året om. Kartan hämtas i kassan. Foto: Raphael Stecksén/Kungligaslotten.se

Kungliga slottet

Visning, Aktivitet, Familj, För barn, Jullov