Kunglig dukning

Ikväll får vi en inblick i hur man dukar kungligt. Hovfuriren tar oss med till Karl XI:s galleri, platsen för galamiddagarna, och berättar om "Det dukade bordet".

VISNINGEN ÄR FULLBOKAD

I det praktfulla Karl XI:s galleri ger Kungaparet årligen representationsmiddagar och galamiddagar. Hur ser det ut och hur går det till? Denna kväll får vi en inblick i kunglig dukning, då Hovfurir Jerry Carlde dukar upp och berättar.

... jag visar bildexempel på dukningar och det fantastiska praktsilvret, och jag kommer även att duka ett mindre bord med två kuvert som exempel.

Vad kommer besökaren att få se?
– Jag kommer att berätta om ”Det dukade bordet”, om hur vi förbereder inför en galamiddag på slottet. Vi kommer att vara i Karl XI:s galleri och där visar jag bildexempel på dukningar och det fantastiska praktsilvret, och jag kommer även att duka ett mindre bord med två kuvert som exempel.

Om din titel, vad gör en Hovfurir?
– En Hovfurir ansvarar för all kunglig representation på slottet, planerar och leder det kungliga hushållets dagliga arbete, allt ifrån två koppar kaffe till middag för 450 gäster. 

Biljetter

Webbiljett via biljettlänken. Biljetter kan även köpas i Kungliga slottets biljettkassa under ordinarie öppettid. Denna temakväll ges vid två tillfällen under 2019.

Tillgänglighet

Temakvällen äger rum i Festvåningen. Vid behov finns hiss och ramper.

Toppbilden: Jerry Carlde dukar upp. Foto: Emma Fredriksson/Kungligaslotten.se

Nyfiken på kunglig dukning? Då ska du inte missa denna temakväll. Foto: Kungligaslotten.se

Jerry Carlde berättar och visar exempel på hur dukningen går till. Foto: Emma Fredriksson/Kungligaslotten.se